Επιδόρπια

Σανγκριά (Sangria)

Υλικά

  • 3 δαμάσκηνα ψιλοκομμένα
  • 3 νεκταρίνια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 ½ ποτήρι νέκταρ από νεκταρίνια
  • 60 ml λικέρ πορτοκάλι
  • 1 μπουκάλι λευκό ξηρό κρασί
  • 750 ml ανθρακούχο νερό παγωμένο

Εκτέλεση

  1. Το μυστικό της συνταγής είναι στην επιλογή των φρούτων: θα πρέπει να διαλέξετε νεκταρίνια και δαμάσκηνα ώριμα μεν αλλά και σκληρά ώστε να μη διαλυθούν όταν θα τα ρίξετε στο κρασί.
  2. Πλένετε πολύ καλά τα φρούτα, γιατί θα τα κόψετε μαζί με τη φλούδα. Χρησιμοποιήστε ένα λευκό κρασί κατά προτίμηση Sauvignon. Βάζετε σε μια μεγάλη κανάτα όλα τα υλικά εκτός από το ανθρακούχο νερό, ανακατεύετε καλά, καλύπτετε με μεμβράνη και βάζετε το μίγμα στο ψυγείο για περίπου 12 ώρες, ώστε να προλάβουν τα συστατικά να ανταλλάξουν τα αρώματά τους.
  3. Για να σερβίρετε γεμίζετε ένα κολονάτο ποτήρι με πάγο, ρίχνετε στα 2/3 από το μίγμα κρασιού και 1/3 ανθρακούχο νερό. Σερβίρετε αμέσως.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Μους σοκολάτας με φράουλες

Υλικά

  • 200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
  • 200 γρ κρέμα γάλακτος χτυπημένη (σαντιγί)
  • ½ ποτήρι γάλα
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένες φράουλες
  • Λίγη ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Κόβετε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τα βάζετε σε ένα μπολ. Βάζετε το γάλα σε μια κατσαρόλα και αφήνετε μέχρι να αρχίσει να φουσκώνει (να βράζει).
  2. Αφαιρείτε και ρίχνετε το γάλα μέσα στο μπολ με τη σοκολάτα. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να έχετε ένα ομοιογενές μίγμα. Αφήνετε για λίγο να κρυώσει και ρίχνετε μέσα στο μίγμα την χτυπημένη κρέμα.
  3. Ανακατεύετε απαλά ώστε να μην αφαιρέσετε τον αέρα από την κρέμα. Γεμίζετε με το μίγμα τα μπολάκια στα οποία θα σερβίρετε και αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Πριν σερβίρετε γαρνίρετε με φράουλες και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.