Επιδόρπια

Μήλα και αχλάδια με αμύγδαλα στο φούρνο

Υλικά για 4 άτομα

  • 2 αχλάδια
  • 2 μήλα
  • χυμό και τη φλούδα ενός πορτοκαλιού
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 20 γρ. αμύγδαλα καθαρισμένα, τριμμένα και ψημένα σε αντικολλητικό τηγάνι

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα φρούτα και με το ειδικό εργαλείο ή με ένα κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε το κεντρικό μέρος με τα κουκούτσια και κόβουμε το φρούτο σε ροδέλες.
  2. Στρώνουμε αντικολλητικό φύλλο σε ένα ταψί, τοποθετούμε τις ροδέλες των φρούτων σε μία στρώση, τις πασπαλίζουμε με ένα κουταλάκι ζάχαρη και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 210 βαθμούς για 5 λεπτά.
  3. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το χυμο πορτοκαλιού, προσθέτουμε την υπόλoιπη ζάχαρη και τον βράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς για 3 - 5 λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρά.
  4. Βάζουμε τις φέτες των φρούτων προσεκτικά σε ατομικά μπολ, ρίχνουμε το σιρόπι πορτοκαλιού και τα τριμμένα αμύγδαλα, τα διακοσμούμε με μια πολύ λεπτή λωρίδα από τη φλούδα του πορτοκαλιού και τα σερβίρουμε ζεστά.

Περίπου 140 θερμίδες ανά μερίδα

 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Φρουτοσαλάτα με μήλα και αποξηραμένα φρούτα

Υλικά

  • 4 μήλα
  • 50 γρ. βερύκοκα
  • 50 γρ. πορτοκάλι γλασέ
  • 50 γρ. σύκα ξερά
  • 4 - 5 κουτ. σούπας μέλι
  • 50 γρ. καρύδια
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 3 - 4 κουτ. σούπας κονιάκ ή λικέρ της επιλογής σας

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε τα μήλα αφού πρώτα τα έχουμε καθαρίσει και τα έχουμε κόψει σε κύβους. Σε μικρότερους κύβους κόβουμε τα βερύκοκα, το πορτοκάλι και τα σύκα και τα προσθέτουμε και αυτά στο μπολ με τα μήλα. Ρίχνουμε τα καρύδια χοντροκομμένα, το μέλι, το χυμό λεμονιού και το κονιάκ.
  2. Αφού ανακατέψουμε καλά με μία ξύλινη κουτάλα, σκεπάζουμε με μεβράνη και τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο.
  3. Αφού κρυώσει, μπορούμε να σερβίρουμε, συνοδεύοντας αν θέλουμε τη φρουτοσαλάτα μας με γιαούρτι ή και σαντιγύ.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.