Επιδόρπια

Γλύκισμα με μούσλι: Πρωινό ή επιδόρπιο; Όποτε και να το δοκιμάσετε θα σας ξετρελάνει!

Υλικά για 4 άτομα

  • 2 φλιτζάνια μούσλι
  • 2 κεσεδάκια γιαούρτι της αρεσκείας σας
  • 2 πορτοκάλια ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι ανανά (φρέσκο ή κονσέρβας στο χυμό του) κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 γκρέιπ φρουτ ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι


Για τη διακόσμηση:

  • Κολονάτα ποτήρια
  • μερικά κομμάτια ανανά
  • ροδέλες από τη φλούδα του πορτοκαλιού
  • λίγα μούσλι
  • οδοντογλυφίδες

Εκτέλεση

  1. Αδειάστε τα μούσλι σε 4 κολονάτα ποτήρια μέχρι τη μέση. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το γιαούρτι με το μέλι και στη συνέχεια ρίξτε τα κομμάτια πορτοκαλιού, το γκρέιπ φρουτ και τον ανανά (κρατήστε λίγα κομμάτια ανανά για τη διακόσμηση).
  2. Αδειάστε το μίγμα αυτό πάνω από τα μούσλι. Πασπαλίστε με λίγα μούσλι και κουκουναρόσπορο.  Καρφώστε σε μια οδοντογλυφίδα ένα κομμάτι ανανά και μια τυλιγμένη ροδέλα από τη φλούδα του πορτοκαλιού και ακουμπήστε την οδοντογλυφίδα στο πάνω μέρος του ποτηριού.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Γιαουρτογλυκό

Υλικά (ατομική μερίδα)

  • 2 μπισκότα τύπου digestive
  • 2  κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό χαμηλών λιπαρών
  • 1 κουταλιά του γλυκού τυρί κρέμα light
  • 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
  • Λίγες φράουλες μεσα στο χυμό τους
  • Μέλι, καρύδια

Εκτέλεση

  1. Αρχικά χτυπάμε ελαφρά για να δημιουργήσουμε ένα μείγμα με το γιαούρτι, το τυρί και τη ζάχαρη.
  2. Στη συνέχεια, σε ένα ποτήρι του κρασιού τοποθετούμε στον πάτο τα μπισκότα κομματιασμένα και περιχύνουμε με λίγο χυμό από τις φράουλες. Από πάνω βάζουμε το μείγμα  μέσα στο οποίο έχουμε κόψει λίγες φράουλες. Στο τέλος περιχύνουμε με μια κουταλιά μέλι και λίγα καρύδια. Στολίζουμε με μια φραουλίτσα στην κορυφή.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.