Μανιτάρια, διατροφική αξία

Τα μανιτάρια αποτελούν τρόφιμο υψηλής διατροφικής αξίας. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και ανόργανα στοιχεία (φώσφορος, σίδηρος, μαγνήσιο κ.ά.). Περιέχουν ελάχιστες θερμίδες, ίχνη λίπους και πολύ λίγους υδατάνθρακες, ενώ περιέχουν ινώδεις ουσίες (κυτταρίνη και μυκοχιτίνη) και άρα αποτελούν ιδανική τροφή για αδυνάτισμα.

Ενδεικτικά αναφέρονται οι ακόλουθες επιστημονικά αποδεδειγμένες ευεργετικές επιδράσεις των μανιταριών: Ικανότητα αναχαίτισης καρκινικών όγκων, αντιδιαβητικές ιδιότητες, μείωση χοληστερίνης, αντιμετώπιση ορισμένων μορφών υπέρτασης, μείωση των συμπτωμάτων αναιμίας.
Στην Άπω Ανατολή, από την εποχή ακόμα της δυναστείας των Μινγκ, θεωρούνται ελιξίριο μακροζωίας με αναζωογονητικές ιδιότητες. Πρόσφατες έρευνες επιστημόνων επιβεβαιώνουν ότι κάποια είδη μανιταριών έχουν θεραπευτική δράση κατά σημαντικών ασθενειών, όπως ο καρκίνος και η ηπατίτιδα.
(http://www.iatronet.gr)

Πηγή: panikolaos.blogspot.com

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.