«Ασπίδα» για ασθένειες του πεπτικού η μαστίχα Χίου

Αλλη μία παγκόσμια πρωτιά για τη χώρα μας: Ελληνες επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η μαστίχα της Χίου, αποκλειστικό προϊόν της Ελλάδας, έχει ευεργετική δράση σε ασθενείς με ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού, προβλήματα δυσπεψίας, αλλά και τη νόσο του Κρον (ιδιοπαθής φλεγμονώδης νόσος του εντέρου).


Σύμφωνα με πρόσφατες κλινικές μελέτες -οι οποίες δημοσιεύτηκαν σε έγκυρα επιστημονικά και ιατρικά περιοδικά του εξωτερικού (World of Gastroenterology, The Lancet)- των Ιωάννη Τριανταφυλλίδη, διευθυντή της Γαστρεντερολογικής Κλινικής του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου της Νίκαιας, με την εργαστηριακή υποστήριξη του Εργαστηρίου Χημείας, Βιοχημείας και Φυσικοχημείας Τροφίμων του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου υπό τον καθηγητή Νικόλαο Ανδρικόπουλο και Κωνσταντίνο Ντάμπο, γαστρεντερολόγο στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο Χίου, η μαστίχα έχει αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση, ενώ η χρήση της στη δυσπεψία μπορεί να αποτελέσει τον ακρογωνιαίο λίθο της θεραπείας των δυσπεπτικών ενοχλημάτων τον 21ο αιώνα.

 

Πηγή: panikolaos.blogspot.com

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.