Γλυκά ψυγείου

Γρανίτα πεπόνι

Γρανίτα πεπόνι
Υλικά

  • 1 πεπόνι μικρό
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1/3 φλιτζανιού χυμό λεμονιού




Εκτέλεση
Σουρώνετε 4 φλ. τσαγιού πεπόνι με 2 φλ. νερό. Προσθέτετε 2 φλ. νερό ακόμη, 1 και 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη και 1/3 φλιτζανιού χυμό λεμονιού. Ανακατεύετε καλά κα βάζετε στην κατάψυξη. Όταν αρχίσει να πήζει την ξανακτυπάτε και την ξαναβάζετε στην κατάψυξη.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Τούρτα παγωτό χειμωνιάτικη

Τούρτα παγωτό χειμωνιάτικη
Υλικά

  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 2 ποτηράκια κρασιού κονιάκ
  • 1/2 κιλό σαβουαγιάρ
  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ
  • 1 κουτί αφρόγαλα
  • σκόνη κακάο




Εκτέλεση

  1. Βράζετε τη ζάχαρη μαζί με 2 και 1/2 ποτήρια νερό.
  2. Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε το κονιάκ και αφήνετε να κρυώσει λίγο.
  3. Μουσκεύεται στο σιρόπι τα μισά σαβουαγιάρ και τα στρώνετε σε ένα ταψί.
  4. Κτυπάτε το γάλα με το αφρόγαλα και το χωρίζετε σε 2 ίσα μέρη.
  5. Στο ένα μέρος ρίχνετε 2 κουταλιές κακάο και το χτυπάτε ξανά.
  6. Το απλώνετε στα σαβουαγιάρ και βάζετε το ταψί στην κατάψυξη για 15 λεπτά.
  7. Αφού το βγάλετε, μουσκεύεται και τα υπόλοιπα σαβουαγιάρ στο σιρόπι και τα απλώνετε.
  8. Εν συνεχεία ρίχνετε την υπόλοιπη κρέμα.
  9. Βάζετε στην κατάψυξη και σεβίρετε μόλις παγώσει.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.