Γλυκά ψυγείου

Κορμός λευκής σοκολάτας με μακεδονικό ταχίνι με πορτοκάλι

Υλικά

  • 600 γρ. λευκή σοκολάτα
  • 600 γρ. Μακεδονικό Ταχίνι με Πορτοκάλι
  • 50 γρ. κύβοι σακχαρόπηκτα από πορτοκάλι
  • 50 γρ  φιστίκι Αιγίνης καβουρντισμένα

Εκτέλεση

  1. Λιώνουμε τη σοκολάτα στο δοχείο του μίξερ. Χτυπάμε - στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ - τη σοκολάτα με το ταχίνι για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα σακχαρόπηκτα και τα φιστίκια και τα ανακατεύουμε καλά.
  2. Σε μία φόρμα κορμού μετράμε, κόβουμε και βάζουμε χαρτί ψησίματος ή λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα. Το αφήνουμε να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί. Το σερβίρουμε σε φέτες και το συνοδεύουμε, εάν θέλουμε, με λίγη άγλυκη κρέμα.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Ζελέ με γιαούρτι

Δροσερός συνδυασμός με λίγες θερμίδες και πολλή απόλαυση!

Υλικά

  • 1 κουτί ζελέ π.χ. φράουλα χωρίς ζάχαρη (υπάρχουν συσκευασίες ζελέ light)
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
  • 300 gr φράουλες ψιλοκομμένες (ή αντίστοιχο φρούτο, ανάλογα με τη γεύση ζελέ που θα χρησιμοποιήσετε)
  • 400 gr γιαούρτι 0+0% (με αντίστοιχη γεύση)
  • 2 σοκολατίνια υγείας τριμμένα στον τρίφτη, μέσα στο τελικό μίγμα
  • Nερό (όσο απαιτεί το προϊόν)

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το βραστό νερό και ανακατεύουμε το ζελέ (σύμφωνα με τις αναλογίες στο κουτί)
  2. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι και το αφήνουμε στο ψυγείο περίπου 2 ώρες
  3. Όταν αρχίζει να πήζει το βγάζουμε από το ψυγείο και ρίχνουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα μέχρι να γίνει ένα καλό και ομοιογενές μίγμα.
  4. Προσθέτουμε τα φρούτα τα οποία έχουμε κόψει και τα σοκολατίνια
  5. Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει για αρκετές ώρες.


Δημοσθενόπουλος Χαρίλαος
Κλινικός Διαιτολόγος - Βιολόγος


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.