Γλυκά ψυγείου

Κορμός σοκολάτα με σαντιγύ

Κορμός σοκολάτα με σαντιγύ

Υλικά

  • 6 μεγάλα αυγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
  • 3/4 κουταλιού κρεμόριο
  • 50 γρ ζάχαρη και επιπλέον 2 κουταλιές
  • 1/2 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
  • 120 γρ. σπασμένη κομματάκια κουβερτούρα

Υλικά για την κρέμα:

  • 240 ml κρέμα γάλακτος
  • 1/2 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κουταλιές ζάχαρη




Εκτέλεση

  1. Βάζετε την κουβερτούρα σε μπαιν μαρί και την λιώνετε. Την κρατάτε κατά μέρος.
  2. Χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια. Βάζετε τα ασπράδια σε μπολ και τα χτυπάτε στο μίξερ. Προσθέτετε, όταν αφρίσουν το κρεμόριο και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να αρχίσει η μαρέγκα να κάνει κορυφές όταν σηκώνετε το μίξερ. Προσθέτετε τις 2 κουταλιές ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα, μέχρι οι κορυφές που σχηματίζονται να είναι σταθερές. Κρατάτε τη μαρέγκα κατά μέρος.
  3. Σε άλλο μπολ, χτυπάτε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη (50 γρ.) μέχρι να αφρίσουν καλά. Προσθέτετε το εκχύλισμα βανίλιας και σιγά - σιγά την σοκολάτα. Σταματάτε το χτύπημα μόλις ενσωματωθεί η σοκολάτα.
  4. Βγάζετε το μπολ από το μίξερ και προσθέτετε πρώτα λίγη τη μαρέγκα και ανακατεύετε απαλά με σπάτουλα να ενσωματωθεί. Στη συνέχεια προσθέτετε και την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύετε να ενσωματωθεί.
  5. Βουτυρώνετε ένα ορθογώνιο ταψί περίπου 30Χ40 εκ. και το στρώνετε με λαδόχαρτο. Βουτυρώνετε και το λαδόχαρτο και πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι. Αδειάζετε στο ταψί τη ζύμη και τη στρώνετε.
  6. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου. Βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε πάνω σε σχάρα να κρυώσει. Το σκεπάζετε με ελαφρά υγρή πετσέτα.
  7. Χτυπάτε την κρέμα με την βανίλια και τη ζάχαρη, μέχρι να γίνει σχηματίζει σταθερές κορυφές. Την κρατάτε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει το παντεσπάνι.
  8. Απλώνετε την κρέμα πάνω στο παντεσπάνι και ξεκολλώντας το λαδόχαρτο, τυλίγετε σε ρολό. Γαρνίρετε με άχνη ζάχαρη ή λιωμένη σοκολάτα ή σαντιγί.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Παγωτό σοκολάτα

Παγωτό σοκολάτα

Υλικά

  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 1 φλ. τσαγιού γάλα
  • 3 αυγά
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • λίγη βανίλια
  • 1 φλ. τσαγιού γάλα εβαπορέ
  • λίγο αλάτι

 



Εκτέλεση

  1. Λυώνετε 200 γρ. κουβερτούρα με 1 φλ. τσαγιού γάλα σε μπεν μαρί.
  2. Χτυπάτε 3 αυγά με λίγο αλάτι και με 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη.
  3. Προσθέτετε λίγη βανίλια και τη ζεστή σοκολάτα ενώ αναλατεύετε.
  4. Προσθέτετε ακόμη 1 φλ. τσαγιού γάλα εβαπορέ και το βάζετε στην κατάψυξη.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.