Γλυκά Ταψιού / Τηγανιού / Κατσαρόλας / Σιροπιαστά

Μπουγάτσα εύκολη

Μπουγάτσα εύκολη
Υλικά

  • 1/2 κιλό φύλλο
  • βούτυρο
  • 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
  • ζάχαρη άχνη
  • κανέλλα

Εκτέλεση

  1. Βουτυρώνετε ένα ταψί, στρώνετε 1/2 κιλό φύλλα που προηγουμένως τα έχετε βουτυρώσε ένα - ένα και τα σουρώνετε ελαφρά.
  2. Ψήνετε τα φύλλα μέχρι να ροδίσουν στους 180 βαθμούς, περίπου 30 λεπτά.
  3. Όταν τα βγάλετε από το φούρνο, ρίχνετε το γάλα διαλυμένο με 2 ποτήρια νερό.
  4. Ξαναβάζετε στο φούρνο για άλλα 20 λεπτά.
  5. Όταν ψηθεί, όπως είναι ζεστή, πασπαλίζετε με άχνη και κανέλλα.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Ψητό αχλάδι με σάλτσα σοκολάτας και σουσάμι

Υλικά

  • 10 μέτρια αχλάδια
  • 10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 10 γαρύφαλλα
  • 2 ξύλα κανέλλας
  • Χυμός 1 μεγάλου λεμονιού
  • Φλούδα 1 λεμονιού
  • 6-7 ποτήρια λευκό γλυκό κρασί
  • Νερό
  • Σουσάμι για πασπάλισμα


Για της σος σοκολάτας

  • 250 γρ κουβερτούρα
  • 2 ½ ποτήρια κρέμα γάλακτος (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και light ή να αναμίξετε 2 ποτήρια γάλα με ½ ποτήρι κρέμα γάλακτος για λιγότερες θερμίδες και πιο ελαφριά σος)
  • 5 κουταλιές της σούπας κονιάκ

Εκτέλεση

  1. Ξεφλουδίζετε τα αχλάδια με προσοχή, χωρίς να αφαιρείτε το κοτσάνι τους. Τα τοποθετείτε όρθια σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτετε το κρασί, τη ζάχαρη, τα γαρύφαλλα, την κανέλλα, το χυμό λεμονιού και τη φλούδα του. Τέλος προσθέτετε τόσο νερό ώστε να καλυφθούν τα αχλάδια. Σιγοβράζετε για περίπου 30 λεπτά, περιχύνοντας τακτικά το πάνω μέρος των αχλαδιών με σιρόπι.
  2. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος και μόλις αρχίζει να φουσκώνει αφαιρείτε από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα στην κρέμα την κουβερτούρα, την οποία έχετε κόψει σε κομμάτια.
  3. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει τελείως η κουβερτούρα και την αφήνετε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει, προσθέτετε το κονιάκ και ανακατεύετε.
  4. Εντωμεταξύ, σουρώνεται τα αχλάδια και σερβίρετε το κάθε αχλάδι σε βαθύ πιάτο. Περιχύνετε με μια γενναία δόση σος σοκολάτας και πασπαλίζετε με λίγο σουσάμι. Για το γαρνίρισμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγο σιρόπι βύσσινο ή φράουλα, και μια κουταλιά από το αντίστοιχο γλυκό κουταλιού για να δώσετε χρώμα στο πιάτο σας!


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.