Γλυκά Ταψιού / Τηγανιού / Κατσαρόλας / Σιροπιαστά

Εκμέκ καταΐφι

Εκμέκ καταΐφι


Υλικά

  • 1/2 κιλό φύλλο καταΐφι
  • 2 πακέτα βούτυρο και έξτρα βούτυρο για τα φύλλα και το ταψί
  • 1 πακέτο ζάχαρη
  • κανελογαρύφαλλο, λεμόνι, κονιάκ
  • 1,5 φλυτζ. ασπρισμένα και καβουρντισμένα αμύγδαλα σε κομματάκια
  • 2 κουτιά κρέμα γάλακτος




Εκτέλεση

  1. Χωρίζετε το καταϊφι σε 3 μέρη, αφού πρώτα το έχετε ανοίξει καλά.
  2. Αλείφετε ένα 30άρι ταψί με βούτυρο και βάζετε το πρώτο μέρος του φύλλου αλειμμένο με βούτυρο.
  3. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με το δεύτερο και το τρίτο φύλλο.
  4. Ραντίζετε την επιφάνεια με βούτυρο (χρειάζονται 2 πακέτα) και ψήνετε στους 175 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
  5. Όταν κρυώσει καλά, το σιροπιάζετε με καυτό και δεμένο σιρόπι που έχετε φτιάξει με 1 πακέτο ζάχαρη, 3 φλ. νερό, 1 κουταλάκι κανελογαρύφαλλο, λεμόνι και κονιάκ.
  6. Απλώνετε τα μισά αμύγδλα στο γλυκό και αφήνετε να κρυώσει.
  7. Ετοιμάζετε σαντιγύ με 2 κουτιά κρέμας γάλακτος και την απλώνετε ομοιόμορφα.
  8. Απλώνετε και τα υπόλοιπα αμύγδαλα και έτοιμο.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Χαλβάς, γλυκός πειρασμός

Χαλβάς, γλυκός πειρασμός
Υλικά

  • 1 φλ. τσαγιού παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 φλυτζάνια σιμιγδάλι
  • 4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 2 και 1/2 φλ. τσαγιού ασπρισμένα αμύγδαλα
  • 2 κουτ. σούπας κουκουνάρι
  • κανέλα




Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνετε το λάδι και ρίχνετε το σιμιγδάλι.
  2. Ανακατεύετε μέχρι να ξανθήνει.
  3. Αποσύρετε από τη φωτιά.
  4. Βράζετε 4 φλ. νερό μαζί με 2 φλ. ζάχαρη και το ρίχνετε στο σιμιγδάλι.
  5. Ανακατεύεται καλά μέχρι να πήξει.
  6. Προσθέτετε άλλα 2 φλ. ζάχαρη με τα αμύγδαλα και το κουκουνάρι και ανακατεύετε.
  7. Πασπαλίζετε με κανένα και σερβίρετε.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.