Γλυκά Ταψιού / Τηγανιού / Κατσαρόλας / Σιροπιαστά

Μελόπιτα Σίφνου

Μερίδες συνταγής: 8
Υλικά

  • 1 ¾ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλιές σούπας καστανή ζάχαρη
  • ½ κούπα μαργαρίνη light
  • ¼ κούπας κρύο νερό
  • 4 αυγά
  • ½ κούπα καστανή ζάχαρη
  • 1 κουταλιά σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/3 κούπας θυμαρίσιο μέλι
  • 300 γρ. Cottage cheese
  • 1 κουταλιά γλυκού κανέλλα

Εκτέλεση

  1. Τοποθετείστε σε μίξερ τα 1¾ κούπες αλεύρι, τις 2 κουταλιές σούπας καστανή ζάχαρη, τη ½ κούπα μαργαρίνη light και το ¼ κούπας κρύο νερό. Βάλτε τα συστατικά αυτά σιγά σιγά καθώς δουλεύετε το μίξερ. Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη βάλτε τη για 1 ώρα στο ψυγείο.
  2. Προθερμάνετε το φούρνο στους  200°C. Βάλτε τη ζύμη σε ένα ταψί όπου έχετε βάλει 1 κουταλιά σούπας αλεύρι και ανοίξτε τη ζύμη μέχρι να καλύψει την επιφάνεια του ταψιού. Τρυπήστε τη ζύμη αρκετές φορές με ένα πιρούνι.
  3. Εν συνεχεία χτυπήστε τα αυγά και προσθέστε το μέλι, 1 κουταλιά σούπας αλεύρι, τη ζάχαρη και την κανέλλα. Αφού αναμείξετε όλα αυτά τα συστατικά ρίξτε το Cottage cheese. Αλείψτε τη ζύμη με το μείγμα που φτιάξατε και τοποθετήστε το ταψί στο φούρνο για 50-60 λεπτά. Αν θέλετε μόλις η πίτα είναι έτοιμη πασπαλίστε τη με επιπλέον κανέλλα.


Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:

  • Μερίδα: 1/8 συνταγής
  • Θερμίδες:  319 kcal
  • Πρωτεΐνη: 10,5 γρ.
  • Υδατάνθρακες: 40 γρ.
  • Λίπος: 13,5 γρ.
  • Φυτικές  Ίνες: 4 γρ.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Μελομακάρονα light

Υλικά

  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές σούπας μαργαρίνη light
  • ½ κούπα καστανή ζάχαρη
  • ½ κούπα ασπαρτάμη
  • 1 κούπα φυσικός χυμός πορτοκάλι
  • 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
  • 1½ κουταλιές γλυκού μαγειρική σόδα
  • Ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού


Για το σιρόπι

  • 1/3 κούπας καστανή ζάχαρη
  • 1/3 κούπας ασπαρτάμη
  • 2/3 κούπας μέλι
  • 1 κούπα νερό

Εκτέλεση

  1. Με τη βοήθεια μίξερ αναμιγνύετε το λάδι με τη ζάχαρη, το ξύσμα, το χυμό, το σιμιγδάλι και τέλος λίγο λίγο το αλεύρι με τη σόδα. Πλάθετε μικρά μελομακάρονα και τα βάζετε στο φούρνο αφού έχει φτάσει τους 200°C. Όταν κρυώσουν τελείως τα περιχύνουμε με το σιρόπι ζεστό και πασπαλίζουμε με καρυδόψιχα.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.