Γλυκά Ταψιού / Τηγανιού / Κατσαρόλας / Σιροπιαστά

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με λίγες θερμίδες

Υλικά (Μερίδες Συνταγής 10)

  • 2/3 κούπας ελαιόλαδο
  • 1½  κούπες χοντρό σιμιγδάλι
  • 2 κούπες καστανή ζάχαρη
  • 4 κούπες νερό
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 10 καρφιά γαρίφαλο
  • Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
  • Κανέλα τριμμένη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Βάζουμε το νερό σε ένα σκεύος, διαλύουμε την ζάχαρη, προσθέτουμε τα γαρίφαλα, την κανέλα και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και μόλις κάψει προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα. Μόλις το σιμιγδάλι καβουρντιστεί ρίχνουμε το νερό με την ζάχαρη, ανακατεύουμε, αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά περίπου και σβήνουμε την φωτιά. Σκεπάζουμε με χαρτί κουζίνας την κατσαρόλα και αφήνουμε το μείγμα για άλλα 5 λεπτά. Πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα

  • Μερίδα:  1/10  συνταγής
  • Θερμίδες:  280 kcal
  • Πρωτεΐνη: 2 γρ.
  • Υδατάνθρακες: 28 γρ.
  • Λίπος: 18 γρ.
  • Φυτικές  Ίνες: 0 γρ.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr




Σουφλέ πορτοκάλι

Υλικά    

  • 6 μερίδες
  • 120γρ. γάλα αποβουτυρωμένο
  • 60γρ. χοντρή ζάχαρη
  • 1 κρόκος αυγού
  • 1 ½ σουπας κορν φλαουρ
  • 4 ασπράδια αυγών
  • 2 κουτ. σούπας λικέρ πορτοκάλι
  • Ξύσμα 2 πορτοκαλιών
  • ½ κουτ. γλ.βανίλια
  • Λίγη ζάχαρη άχνη


Για το άλλειμα της φόρμας

  • 2 κουτ. γλ. μαργαρίνη με χαμηλά λιπαρά
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε τα ασπράδια και τη ζάχαρη μόλις γίνει μαρέγκα προσθέτουμε το γάλα, τον κρόκο, το κορν φλαουρ, τη βανίλια, το ξύσμα και τέλος το λικέρ.
  2. Αλείφουμε τη φόρμα με μαργαρίνη και πασπαλίζουμε λίγο αλεύρι για να μην κολλήσει το σουφλέ. Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε πολύ δυνατό φούρνο για 10 λεπτά.
  3. Πριν το σερβίρουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.


Ζαφειράκη Αγγελική
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.