Γλυκά Ταψιού / Τηγανιού / Κατσαρόλας / Σιροπιαστά

Καταΐφι

Καταΐφι

Υλικά

  • 1 ¼ φύλλο καταΐφι
  • 4 φλυτζάνια αμυγδαλόψιχα
  • 1 ½ φλ. βούτυρο
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • 2 αυγά
  • 4 κουταλιές ζάχαρη

 

Για το σιρόπι

  • 1 ½ κιλό ζάχαρη
  • 5 φλυτζάνια νερό
  • 1 φλούδα λεμονιού
  • 1 κουτ. χυμό λεμονιού

 

 

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύετε τα αμύγδαλα με τα αυγά, τη ζάχαρη και την κανέλα.
  2. Ανοίγετε το καταΐφι και πρσθέτετε μια κουταλιά γέμιση στο κάθε κομμάτι.
  3. Τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και ρίχνουμε μια κουταλιά λιωμένο βούτυρο στο κάθε κομμάτι.
  4. Το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο και το περιλούζουμε με το σιρόπι ζεστό.

 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Μπακλαβάς Γιαννιώτικος

Μπακλαβάς Γιαννιώτικος

Υλικά

  • 1/2 κιλό κανταΐφι
  • 1/2 κιλό φύλλο κρούστας
  • 250 γρ. κοπανισμένη καρυδόψιχα
  • 1 κ.σ. κανέλλα
  • 3 φρυγανιές τριμμένες
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • ξύσμα λεμονιού
  • 1600 γρ. ζάχαρη
  • χυμό λεμονιού
  • ελαιόλαδο




Εκτέλεση

  1. Χωρίζετε σε 2 μέρη, 1/2 κιλό κανταΐφι και 1/2 κιλό φύλλο κρούστας.
  2. Στρώνουμε τα μισά φύλλα σε ταψί αλειμμένα με λάδι.
  3. Απλώνετε το μισό κανταΐφι και το σκεπάζετε με 250 γρ. κοπανισμένη καρυδόψιχα, ανακατεμένη με 1 κ.σ. κανέλλα, 3 φρυγανιές τριμμένες, 1 φλ. ζάχαρη και ξύσμα λεμονιού.
  4. Στρώνετε από πάνω το υπόλοιπο κανταΐφι και το ραντίζετε με λάδι.
  5. Το σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα λαδωμένα.
  6. Χαράζετε και ψήνετε στους 175 βαθμούς για 1 ώρα.
  7. Σιροπιάζετε με ζεστό σιρόπι από 1 κιλό και 600 γρ. ζάχαρη, 4 φλ. νερό και χυμό λεμονιού.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.