Σουφλέ πορτοκάλι

Υλικά    

  • 6 μερίδες
  • 120γρ. γάλα αποβουτυρωμένο
  • 60γρ. χοντρή ζάχαρη
  • 1 κρόκος αυγού
  • 1 ½ σουπας κορν φλαουρ
  • 4 ασπράδια αυγών
  • 2 κουτ. σούπας λικέρ πορτοκάλι
  • Ξύσμα 2 πορτοκαλιών
  • ½ κουτ. γλ.βανίλια
  • Λίγη ζάχαρη άχνη


Για το άλλειμα της φόρμας

  • 2 κουτ. γλ. μαργαρίνη με χαμηλά λιπαρά
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε τα ασπράδια και τη ζάχαρη μόλις γίνει μαρέγκα προσθέτουμε το γάλα, τον κρόκο, το κορν φλαουρ, τη βανίλια, το ξύσμα και τέλος το λικέρ.
  2. Αλείφουμε τη φόρμα με μαργαρίνη και πασπαλίζουμε λίγο αλεύρι για να μην κολλήσει το σουφλέ. Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε πολύ δυνατό φούρνο για 10 λεπτά.
  3. Πριν το σερβίρουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.


Ζαφειράκη Αγγελική
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.