Ρεβανί θεϊκό!

Ρεβανί

Υλικά

  • 1 1/2 πακέτο βούτυρο
  • 4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • 2 φλ. τσαγιού αλεύρι
  • 1 φλ. σιμιγδάλι
  • 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1/2 φλ. αμύγδαλα
  • χυμό 1/2 λεμονιού



Εκτέλεση

  1. Χτυπάτε 1 1/2 πακέτο βούτυρο με 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη.
  2. Προσθέτετε 6 αυγά και ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύετε καλά.
  3. Αναμιγνύετε 2 φλ. τσαγιού αλεύρι, 1 φλ. σιμιγδάλι και 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ.
  4. Προσθέτετε το αλεύρι στο μίγμα σιγά σιγά αλληλοδιαδόχως με 1 φλ. τσαγιού γάλα.
  5. Στο τέλος προσθέτετε και 1/2 φλ. αμύγδαλα.
  6. Το ψήνετε στο φούρνο στους 175 βαθμούς για 1 ώρα.
  7. Στο μεταξύ φτιάχνετε σιρόπι με 3 φλ. ζάχαρη, 1 1/2 φλ. νερό και το χυμό 1/2 λεμονιού.
  8. Σιροπιάζετε με καυτό σιρόπι το γλυκό αφού κρυώσει τελείως.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη...

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.