Ισλί

Υλικά
Για τη ζύμη
  • 6 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 φλυτζάνι φυτίνη
  • 1 φλυτζάνι λάδι
  • 1 φλυτζάνι νερό
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
Για τη γέμιση
  • 2 φλυτζάνια καρύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας γαρύφαλο
  • 2 κουτ. σούπας κανέλα
Για το σιρόπι
  • 2 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 3 φλυτζάνια νερό
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

 
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη, αφήνοντας τελευταίο το αλεύρι που το ρίχνουμε λίγο λίγο. Παράλληλα ζυμώνουμε μέχρι να χρησιμοποιήσουμε όλο το αλεύρι, ώστε να έχουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη.
  2. Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για τη γέμιση.
  3. Παίρνουμε από τη ζύμη μπαλάκια στο μέγεθοςυ καρυδιού και ανοίγουμε κάθε ένα σε μικρό φυλλαράκι.
  4. Βάζουμε στο καθένα από ένα κουταλάκι γέμιση και διπλώνουμε σε σχήμα τρίγωνου.
  5. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.
  6. Εποιμάζουμε το σιρόπι, προσθέτοντας όλα τα υλικά σε κατσαρολάκι και βράζοντας για 20 λεπτά περίπου, ξαφρίζοντας όποτε χρειάζεται.
  7. Τέλος, αφήνοντας να πέσει λίγο η θερμοκρασία από το σιρόπι και κρατώντας το ζεστό, σιροπιάζουμε τα ισλί για 3 λεπτά περίπου, τα οποία πριν έχουν κρυώσει.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.