Εκμέκ καταΐφι

Εκμέκ καταΐφι


Υλικά

  • 1/2 κιλό φύλλο καταΐφι
  • 2 πακέτα βούτυρο και έξτρα βούτυρο για τα φύλλα και το ταψί
  • 1 πακέτο ζάχαρη
  • κανελογαρύφαλλο, λεμόνι, κονιάκ
  • 1,5 φλυτζ. ασπρισμένα και καβουρντισμένα αμύγδαλα σε κομματάκια
  • 2 κουτιά κρέμα γάλακτος




Εκτέλεση

  1. Χωρίζετε το καταϊφι σε 3 μέρη, αφού πρώτα το έχετε ανοίξει καλά.
  2. Αλείφετε ένα 30άρι ταψί με βούτυρο και βάζετε το πρώτο μέρος του φύλλου αλειμμένο με βούτυρο.
  3. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με το δεύτερο και το τρίτο φύλλο.
  4. Ραντίζετε την επιφάνεια με βούτυρο (χρειάζονται 2 πακέτα) και ψήνετε στους 175 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
  5. Όταν κρυώσει καλά, το σιροπιάζετε με καυτό και δεμένο σιρόπι που έχετε φτιάξει με 1 πακέτο ζάχαρη, 3 φλ. νερό, 1 κουταλάκι κανελογαρύφαλλο, λεμόνι και κονιάκ.
  6. Απλώνετε τα μισά αμύγδλα στο γλυκό και αφήνετε να κρυώσει.
  7. Ετοιμάζετε σαντιγύ με 2 κουτιά κρέμας γάλακτος και την απλώνετε ομοιόμορφα.
  8. Απλώνετε και τα υπόλοιπα αμύγδαλα και έτοιμο.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.