Monday 27th of March 2017

e-syntages
fresh menu leftfresh menu right

 

Συνταγές
Μαγειρική
Γεύσεις
σοκολάτα συνταγες μαγειρικη σαλατα


Γλυκά Ταψιού / Τηγανιού / Κατσαρόλας / Σιροπιαστά

Καταΐφι

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Καταΐφι

Υλικά

  • 1 ¼ φύλλο καταΐφι
  • 4 φλυτζάνια αμυγδαλόψιχα
  • 1 ½ φλ. βούτυρο
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • 2 αυγά
  • 4 κουταλιές ζάχαρη

 

Για το σιρόπι

  • 1 ½ κιλό ζάχαρη
  • 5 φλυτζάνια νερό
  • 1 φλούδα λεμονιού
  • 1 κουτ. χυμό λεμονιού

 

 

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύετε τα αμύγδαλα με τα αυγά, τη ζάχαρη και την κανέλα.
  2. Ανοίγετε το καταΐφι και πρσθέτετε μια κουταλιά γέμιση στο κάθε κομμάτι.
  3. Τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και ρίχνουμε μια κουταλιά λιωμένο βούτυρο στο κάθε κομμάτι.
  4. Το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο και το περιλούζουμε με το σιρόπι ζεστό.

 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Μπακλαβάς Γιαννιώτικος

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 3

Μπακλαβάς Γιαννιώτικος

Υλικά

  • 1/2 κιλό κανταΐφι
  • 1/2 κιλό φύλλο κρούστας
  • 250 γρ. κοπανισμένη καρυδόψιχα
  • 1 κ.σ. κανέλλα
  • 3 φρυγανιές τριμμένες
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • ξύσμα λεμονιού
  • 1600 γρ. ζάχαρη
  • χυμό λεμονιού
  • ελαιόλαδο




Εκτέλεση

  1. Χωρίζετε σε 2 μέρη, 1/2 κιλό κανταΐφι και 1/2 κιλό φύλλο κρούστας.
  2. Στρώνουμε τα μισά φύλλα σε ταψί αλειμμένα με λάδι.
  3. Απλώνετε το μισό κανταΐφι και το σκεπάζετε με 250 γρ. κοπανισμένη καρυδόψιχα, ανακατεμένη με 1 κ.σ. κανέλλα, 3 φρυγανιές τριμμένες, 1 φλ. ζάχαρη και ξύσμα λεμονιού.
  4. Στρώνετε από πάνω το υπόλοιπο κανταΐφι και το ραντίζετε με λάδι.
  5. Το σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα λαδωμένα.
  6. Χαράζετε και ψήνετε στους 175 βαθμούς για 1 ώρα.
  7. Σιροπιάζετε με ζεστό σιρόπι από 1 κιλό και 600 γρ. ζάχαρη, 4 φλ. νερό και χυμό λεμονιού.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δοκιμάστε...

σαλάτα-με-ζαμπόν-ωρίμανσης,-παρμεζάνα-και-σως-πορτοκαλιούΥλικά για 4 άτομα 2 τεμάχια φριζέ μαρούλι 1 πακέτο Ζαμπόν ωρίμανσης 200 gr παρμεζάνα 120 ml σως...
παστός-μπακαλιάρος-κροκέτες-λιχουδιά-φανταστική   Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που θα τιμήσουν όλοι δεόντως. Ειδικά οι μικρότεροι. Υλικά: 1,5...
σπανακόπιτα-με-λαζάνια Υλικά για 9 ατομα: 4 ματσάκια σπανάκι (καθαρισμένα και στιμμένα καλά) ή 4 κουτιά κατεψυγμένο...
κεκάκια-με-σύκο-και-τζίντζερ Υλικά 125 γρ. αμύγδαλo σε σκόνη 125 γρ. καστανή ζάχαρη ½ κουταλάκι του γλυκού (γεμάτο) baking...



 


Ψηφοφορίες

Προτιμάτε τα βιολογικά προϊόντα; 56
Πόσο συχνά τρώτε ψάρι; 88
Ποιά από τις παρακάτω κουζίνες... 187
Πόσο συχνά καταναλώνετε όσπρια; 116
Πόσο συχνά καταναλώνετε κόκκινο... 114
Τι κάνετε για να διατηρήσετε... 87
Πόσο συχνά τρώτε φρούτα; 116
Βρίσκετε τις εκπομπές μαγειρικής: 87

jVS by www.joomess.de.

Ψηφίστε

Προτιμάτε τα βιολογικά προϊόντα;

Προτιμάτε τα βιολογικά προϊόντα;

26
Μερικές φορές
18
Πάντα ή σχεδόν πάντα
12
Ποτέ - Σπάνια
Add a new response!
» Go to poll »
5 Votes left

jVS by www.joomess.de.