Friday 28th of April 2017

e-syntages
fresh menu leftfresh menu right

 

Συνταγές
Μαγειρική
Γεύσεις
σοκολάτα συνταγες μαγειρικη σαλατα


Γλυκά Ταψιού / Τηγανιού / Κατσαρόλας / Σιροπιαστά

Καταΐφι

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Καταΐφι

Υλικά

  • 1 ¼ φύλλο καταΐφι
  • 4 φλυτζάνια αμυγδαλόψιχα
  • 1 ½ φλ. βούτυρο
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • 2 αυγά
  • 4 κουταλιές ζάχαρη

 

Για το σιρόπι

  • 1 ½ κιλό ζάχαρη
  • 5 φλυτζάνια νερό
  • 1 φλούδα λεμονιού
  • 1 κουτ. χυμό λεμονιού

 

 

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύετε τα αμύγδαλα με τα αυγά, τη ζάχαρη και την κανέλα.
  2. Ανοίγετε το καταΐφι και πρσθέτετε μια κουταλιά γέμιση στο κάθε κομμάτι.
  3. Τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και ρίχνουμε μια κουταλιά λιωμένο βούτυρο στο κάθε κομμάτι.
  4. Το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο και το περιλούζουμε με το σιρόπι ζεστό.

 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Μπακλαβάς Γιαννιώτικος

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 3

Μπακλαβάς Γιαννιώτικος

Υλικά

  • 1/2 κιλό κανταΐφι
  • 1/2 κιλό φύλλο κρούστας
  • 250 γρ. κοπανισμένη καρυδόψιχα
  • 1 κ.σ. κανέλλα
  • 3 φρυγανιές τριμμένες
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • ξύσμα λεμονιού
  • 1600 γρ. ζάχαρη
  • χυμό λεμονιού
  • ελαιόλαδο




Εκτέλεση

  1. Χωρίζετε σε 2 μέρη, 1/2 κιλό κανταΐφι και 1/2 κιλό φύλλο κρούστας.
  2. Στρώνουμε τα μισά φύλλα σε ταψί αλειμμένα με λάδι.
  3. Απλώνετε το μισό κανταΐφι και το σκεπάζετε με 250 γρ. κοπανισμένη καρυδόψιχα, ανακατεμένη με 1 κ.σ. κανέλλα, 3 φρυγανιές τριμμένες, 1 φλ. ζάχαρη και ξύσμα λεμονιού.
  4. Στρώνετε από πάνω το υπόλοιπο κανταΐφι και το ραντίζετε με λάδι.
  5. Το σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα λαδωμένα.
  6. Χαράζετε και ψήνετε στους 175 βαθμούς για 1 ώρα.
  7. Σιροπιάζετε με ζεστό σιρόπι από 1 κιλό και 600 γρ. ζάχαρη, 4 φλ. νερό και χυμό λεμονιού.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δοκιμάστε...

αρακάς-λαδερός-κοκκινιστόςΥλικά (για 4-5 άτομα) 1 κιλό αρακά κατεψυγμένο 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα 1 φλιτζάνι άνηθο 1...
τάρτα-νηστίσιμηΥλικά για 2 άτομαΓια τη βάση: 4 φλιτζάνια αλεύρι 1/2 φλιτζάνι νερό 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη 1/2...
σούπα-αυγολέμονο-και-κρύα-σαλάτα-λαχανικών-με-ψάριYλικά για 4 άτομα 1 πακ. μπακαλιάρο ή κοκκινόψαρο 100 γρ. ρύζι γλασέ 40 ml. εξαιρετικά παρθένο...
umngqusho-του-nelson-mandela Υλικά 4 φλιτζάνια του τσαγιού ξηρό αραβοσιτάλευρο για χυλό 2 φλιτζάνια του τσαγιού αποξηραμένα...



 


Ψηφοφορίες

Πόσο συχνά καταναλώνετε κόκκινο... 115
Προτιμάτε τα βιολογικά προϊόντα; 57
Βρίσκετε τις εκπομπές μαγειρικής: 89
Ποιά από τις παρακάτω κουζίνες... 189
Πόσο συχνά καταναλώνετε όσπρια; 119
Πόσο συχνά τρώτε φρούτα; 118
Τι κάνετε για να διατηρήσετε... 88
Πόσο συχνά τρώτε ψάρι; 89

jVS by www.joomess.de.

Ψηφίστε

Ποιά από τις παρακάτω κουζίνες προτιμάτε;

Ποιά από τις παρακάτω κουζίνες προτιμάτε;

118
Ελληνική σταθερά!
17
Κινέζικη / Ν.Α. Ασίας
16
Ιταλική
13
Fast food / Σουβλάκια / Πίτσες
12
Ανατολίτικη / Αραβική
6
Μεξικάνικη
4
Γαλλική
2
Ιαπωνική
» Go to poll »
5 Votes left

jVS by www.joomess.de.