Αρακάς γαρνιτούρα

Υλικά

  • Αρακάς
  • νερό
  • αλάτι
  • βούτυρο
  • 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τον αρακά αν είναι φρέσκος (αν είναι κατεψυγμένος απλά τον ξεπλένουμε) και τον βάζουμε σε κατσαρόλα με αλατισμένο έως ότου βράσει.
  2. Στη συνέχεια στραγγίζουμε τον αρακά, τον βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα και προσθέτουμε βούτυρο ανάλογο με την ποσότητα του αρακά (π.χ. ένα φλυτζάνι αρακά - 1 κουταλιά της σούπας κοφτή βούτυρο), ανάλογο αλάτι και τη ζάχαρη.
  3. Ανακινούμε την κατσαρόλα πάνω στη φωτιά ώστε να αναμιχθούν καλά τα υλικά και η γαρνιτούρα είναι έτοιμη.

 

Συνοδεύει ιδανικά ψητά κατσαρόλας


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.