Tuesday 27th of June 2017

e-syntages
fresh menu leftfresh menu right

 

Συνταγές
Μαγειρική
Γεύσεις
σοκολάτα συνταγες μαγειρικη σαλατα


Γαρνιτούρες

Πράσινα φασολάκια με dressing Ταχίνι και γιαούρτι

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Πράσινα φασολάκια με dressing Ταχίνι και γιαούρτι

Υλικά για 4 μερίδες

  • 2 κουταλάκια ταχίνι
  • 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
  • 1/4 φλιτζάνι γιαούρτι
  • 1 σκελίδα σκόρδο (τριμμένο)
  • αλάτι και πιπέρι
  • Λάδι ή νερό
  • 1/2 κιλό πράσινα φασολάκια μαγειρεμένα στον ατμό.

Εκτέλεση

  1. Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί (όχι τα φασολάκια) προσθέτοντας ελαιόλαδο ή νερό μέχρι να αποκτήσει την ομοιογένεια και τη ρευστότητα που θέλετε.
  2. Σερβίρετε τα φασολάκια, βάζοντας από πάνω το dressing.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Πουρές πατάτας με σπανάκι

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Υλικά για 6 μερίδες

  • 4 μεσαίες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κούπα κόκκινες και πορτοκαλί πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 1/5 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. σπανάκι
  • ¼ κούπας τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 φέτα καπνιστή γαλοπούλα
  • 1½ κουταλιές σούπας μαργαρίνη
  • ½ κούπα κρέμα γάλακτος 3%
  • Αλατι και τριμμένο φρέσκο πιπέρι
  • 1 κουταλιά σούπας σκόνη σκόρδου

Εκτέλεση

  1. Βράστε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό. Σε ένα αντικολλητικό σκεύος τοποθετήστε το ελαιόλαδο. Πρώτα ρίξτε τις πιπεριές και μετά από 3 λεπτά προσθέστε το αλεύρι, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι. Βάλτε τις πατάτες σε μίξερ μαζί με το σπανάκι, την παρμεζάνα, την καπνιστή γαλοπούλα και τη σκόνη σκόρδου. Αναμίξτε τα συστατικά. Τέλος προσθέστε την κρέμα γάλακτος 3% και τη μαργαρίνη και αναμείξτε μέχρι να κατανεμηθούν ομοιόμορφα και προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Σερβίρετε τον πουρέ με το μείγμα πιπεριάς να συνοδεύει.


Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:

  • Μερίδα:  1 /6 συνταγής
  • Θερμίδες:  227 kcal
  • Πρωτεΐνη: 8 γρ.
  • Υδατάνθρακες: 30 γρ.
  • Λίπος: 10 γρ.
  • Φυτικές  Ίνες: 4 γρ.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Δοκιμάστε...

φριτάτα-με-λαχανικάΥλικά 2 πατάτες 5 κουταλιές Βιτάμ Culinesse. 4 αβγά φρέσκα 100 γραμ. φέτα θρυμματισμένη 1/2...
μπακλαβάς-με-αμύγδαλαΥλικά 3 φλυτζάνια ψίχα αμύγδαλου 2 φλυτζάνια βούτυρο 650 γρ. περίπου φύλλα για μπακλαβά   Για...
κουνουπίδι-καπαμάΥλικά για 4 άτομα 1 κιλό κουνουπίδι 3 ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες 2 κρεμμύδια ξερά...
τάρτα-με-καλαμπόκι-και-τυρί-κότατζΥλικά για 4 μερίδεςΓια τη ζύμη 60 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως 60 γρ. μαργαρίνη 1 κρόκο αυγού Για...



 


Ψηφοφορίες

Πόσο συχνά τρώτε ψάρι; 91
Πόσο συχνά καταναλώνετε όσπρια; 119
Προτιμάτε τα βιολογικά προϊόντα; 57
Ποιά από τις παρακάτω κουζίνες... 189
Πόσο συχνά τρώτε φρούτα; 121
Τι κάνετε για να διατηρήσετε... 88
Πόσο συχνά καταναλώνετε κόκκινο... 115
Βρίσκετε τις εκπομπές μαγειρικής: 89

jVS by www.joomess.de.

Ψηφίστε

Προτιμάτε τα βιολογικά προϊόντα;

Προτιμάτε τα βιολογικά προϊόντα;

26
Μερικές φορές
18
Πάντα ή σχεδόν πάντα
13
Ποτέ - Σπάνια
Add a new response!
» Go to poll »
5 Votes left

jVS by www.joomess.de.