Γαρνιτούρες

Πράσινα φασολάκια με dressing Ταχίνι και γιαούρτι

Πράσινα φασολάκια με dressing Ταχίνι και γιαούρτι

Υλικά για 4 μερίδες

  • 2 κουταλάκια ταχίνι
  • 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
  • 1/4 φλιτζάνι γιαούρτι
  • 1 σκελίδα σκόρδο (τριμμένο)
  • αλάτι και πιπέρι
  • Λάδι ή νερό
  • 1/2 κιλό πράσινα φασολάκια μαγειρεμένα στον ατμό.

Εκτέλεση

  1. Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί (όχι τα φασολάκια) προσθέτοντας ελαιόλαδο ή νερό μέχρι να αποκτήσει την ομοιογένεια και τη ρευστότητα που θέλετε.
  2. Σερβίρετε τα φασολάκια, βάζοντας από πάνω το dressing.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Πουρές πατάτας με σπανάκι

Υλικά για 6 μερίδες

  • 4 μεσαίες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κούπα κόκκινες και πορτοκαλί πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 1/5 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. σπανάκι
  • ¼ κούπας τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 φέτα καπνιστή γαλοπούλα
  • 1½ κουταλιές σούπας μαργαρίνη
  • ½ κούπα κρέμα γάλακτος 3%
  • Αλατι και τριμμένο φρέσκο πιπέρι
  • 1 κουταλιά σούπας σκόνη σκόρδου

Εκτέλεση

  1. Βράστε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό. Σε ένα αντικολλητικό σκεύος τοποθετήστε το ελαιόλαδο. Πρώτα ρίξτε τις πιπεριές και μετά από 3 λεπτά προσθέστε το αλεύρι, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι. Βάλτε τις πατάτες σε μίξερ μαζί με το σπανάκι, την παρμεζάνα, την καπνιστή γαλοπούλα και τη σκόνη σκόρδου. Αναμίξτε τα συστατικά. Τέλος προσθέστε την κρέμα γάλακτος 3% και τη μαργαρίνη και αναμείξτε μέχρι να κατανεμηθούν ομοιόμορφα και προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Σερβίρετε τον πουρέ με το μείγμα πιπεριάς να συνοδεύει.


Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:

  • Μερίδα:  1 /6 συνταγής
  • Θερμίδες:  227 kcal
  • Πρωτεΐνη: 8 γρ.
  • Υδατάνθρακες: 30 γρ.
  • Λίπος: 10 γρ.
  • Φυτικές  Ίνες: 4 γρ.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Page 1 of 3

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.