Umngqusho του Nelson Mandela

Υλικά

  • 4 φλιτζάνια του τσαγιού ξηρό αραβοσιτάλευρο για χυλό
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού αποξηραμένα μαυρομάτικα μπιζέλια
  • αλάτι

Εκτέλεση

  1. Αναμειγνύουμε το αραβοσιτάλευρο με τα μπιζέλια σ’ ένα πήλινο πυρίμαχο σκεύος.
    Τα καλύπτουμε με κρύο νερό και το αφήνουμε έτσι όλη τη νύχτα.
  2. Την επόμενη μέρα, το σουρώνουμε και το ξεπλένουμε. Το ξανακαλύπτουμε με κρύο νερό και το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά. Και το αφήνουμε για 1 ακόμη ώρα, ή μέχρι να μαλακώσει και να απορροφηθεί όλο το νερό.Εάν χρειάζεται κι άλλο νερό για να μαλακώσει ακόμη περισσότερο, τότε το προσθέτουμε λίγο-λίγο. Το αλατίζουμε στο τέλος και το σερβίρουμε ζεστό.

Λέγεται ότι ο Mandela χρησιμοποιούσε ξηρούς σπόρους καλαμποκιού, ελαφρώς κοπανισμένους και πρόσθετε στη συνταγή γλυκά φασόλια, βούτυρο, κρεμμύδι, πατάτες, πιπεριές και λεμόνι.

 

Πηγή: www.asante.gr
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.