-
Article Information
-
Category: Πουλερικά

Απολαύστε μία εύκολη και γρήγορη συνταγή που έχει τις ρίζες της στην Μοζαμβίκη και εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας!
Υλικά
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κονσέρβα ολόκληρα στραγγισμένα ξεφλουδισμένα τοματάκια
- 2 κουταλάκια του γλυκού κάρι σε σκόνη
- 1 ολόκληρο κοτόπουλο καθαρισμένο (χωρίς κόκαλα και δέρμα) κομμένο σε κομματάκια
- 1 κονσέρβα γάλα καρύδας χωρίς ζάχαρη
- χυμό από 1 λεμόνι
- αλάτι
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε το λάδι σε μία μεγάλη κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε και ανακατέψτε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το φύλλο δάφνης και σοτάρετε έως το κρεμμύδι να πάρει χρώμα. Έπειτα προσθέστε τις τομάτες, το κάρι, το αλάτι και συνεχίστε το μαγείρεμα για περίπου 5 λεπτά. Στο τέλος, προσθέστε και το κοτόπουλο και μαγειρέψτε για 15-20 λεπτά.
- Χαμηλώστε τη φωτιά και ανακατεύοντας διαρκώς προσθέστε σταδιακά το γάλα καρύδας και αφήστε για περίπου 10 λεπτά. Πριν σερβίρετε ανακατέψτε προσθέτοντας λεμόνι.
- Μπορείτε να το συνοδεύσετε με μίγμα μπαχαρικών και τομάτες και πικάντικη σάλτσα κρεμμυδιών.
Σημείωση: Μπορείτε αντί για κοτόπουλο να χρησιμοποιήσετε γαρίδες ή καβούρι και η συνταγή να είναι κατάλληλη τόσο για αυτούς που κάνουν νηστεία όσο και για τους vegeterians.
Πηγή: www.asante.gr
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !