-
Article Information
-
Category: Θαλασσινά

Υλικά
- 12 μεγάλες γαρίδες (όχι βρασμένες)
- 1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 500 γρ.τομάτες (λιωμένες )
- ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
- 1 κουταλάκι γλυκού τριμμένο τζίντζερ
- 2 κουταλιές της σούπας πάστα τομάτας
- 1 κλαδάκι θυμάρι
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 2 βρασμένα αυγά κομμένα σε φέτες
- 1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμονιού
- 50 ml ξηρό σέρι
- αλάτι,πιπέρι
Εκτέλεση
- Ξεφλουδίστε τις γαρίδες αφήνωντας την ουρά και κρατώντας τα κέλυφη. Αφαιρέστε την φλέβα που βρίσκεται στη ράχη ανοίγωντας προσεκτικά στα πλάγια, πλύντε και βάλτε τις γαρίδες στην άκρη.
- Βάλτε τα κέλυφη στο blender δημιουργώντας πάστα. Βράστε την πάστα σε 500 ml νερού μέχρι να μείνει μισό στην κατσαρόλα. Ανακατέψτε ανά διαστήματα.Περάστε πάλι από το blender και έπειτα σουρώστε την πάστα.
- Παράλληλα βράστε τα αυγά, κρυώστε τα, ξεφλουδίστε τα και κόψτε σε χοντρές φέτες.
- Τηγανίστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να πάρει χρωμα. Προσθέστε το σκόρδο, το τζίντζερ και την πάστα τομάτας. Ανακατέψτε και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 30’( μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν διάφανα). Προσθέστε τις τομάτες και το θυμάρι. Ανακατέψτε και μαγειρέψτε έως ότου οι τομάτες είναι έτοιμες. Προσθέστε σταδιακά την πάστα από τα κέλυφη και μαγειρέψτε μέχρι να πήξει η σάλτσα. Ανακατέψτε ανά διαστήματα. Προσθέστε το χυμό λεμονιού και το ξηρό σέρι και ανακατέψτε. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέστε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τις γαρίδες. Ανακατέψτε και αφήστε για 5΄ ( ή περισσότερο) μέχρι να βράσουν οι γαρίδες.
- Συνοδέψτε σε ένα πιάτο με τα αυγά και με πράσινη σαλάτα.
Πηγή: www.asante.gr
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !