Αυγά

Στραπατσάδα

Υλικά (Μερίδες 2, 200kcals/Mερίδα)

  • 2 κρόκοι αυγών  και 4 ασπράδια
  • ½ κιλό ντομάτες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι,
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ψιλοτρίβετε το κρεμμύδι
  2. Πλένετε και ψιλοκόβετε τις ντομάτες.
  3. Χτυπάτε καλά τα αυγά με το σύρμα.
  4. Προσθέτετε το κρεμμύδι, τις ντομάτες, λίγο αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύετε όλα μαζί για λίγο ακόμα.
  5. Αδειάζετε όλα τα υλικά σε αντικολλητικό ταψάκι και ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 15 λεπτά.


Ανδρουλάκη Καλλιόπη
Διατροφολόγος Διαιτολόγος
Καθηγήτρια ΤΕΙ Κρήτης


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Ομελέτα με κολοκυθάκια

Υλικά

  • 3 μεγάλα κολοκυθάκια
  • 2/3 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 6 αυγά
  • 4 κουταλιές της σούπας φρέσκο γάλα
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένετε καλά τα κολοκυθάκια, τα κόβετε σε ροδέλες, τα αλευρώνετε και τα τινάζετε μέσα σε ένα τρυπητό για να διώξετε το περιττό αλεύρι.
  2. Ζεσταίνετε το λάδι, κρατώντας στην άκρη 2 κουταλιές της σούπας, και σοτάρετε τα κολοκύθια για περίπου 10 λεπτά, γυρνώντας τα συχνά μέχρι να ψηθούν ομοιόμορφα. Όταν τα βγάλετε από το τηγάνι ακουμπήστε τα σε απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει το περιττό λάδι.
  3. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το οποίο ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο, τοποθετήστε τα κολοκύθια σε μονή στρώση και βάλτε το στη φωτιά. Εντωμεταξύ, έχετε χτυπήσει τα αυγά με το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι και περιχύνετε με αυτό το μίγμα τα κολοκύθια. Μαγειρεύετε για άλλα 3-4 λεπτά, μέχρι να ψηθεί η ομελέτα σας από τη μια πλευρά. Γυρίζετε προσεκτικά την ομελέτα και ψήνετε για άλλα 3-4 λεπτά. Σερβίρετε πασπαλίζοντας την ομελέτα σας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.