Αυγά

Ομελέτα με δύο τυριά

Ομελέτα με δύο τυριά

Υλικά

  • 700 γρ. πατάτες
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • ελαιόλαδο
  • 100 γρ. φέτα
  • 50 γρ. ανθότυρο
  • 4 αυγά
  • μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι




Εκτέλεση

  1. Κόβετε 700 γρ. πατάτες όπως για τηγανιτές. Τις τηγανίζετε σε βαθύ τηγάνι με 1 κουταλιά βούτυρο και 2 κουταλιές λάδι.
  2. Μόλις αρχίζουν αν τηγανίζονται χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε το τηγάνι και τις αφήνετε να ψηθούν για 15 λεπτά.
  3. Γυρίζετε τις πατάτες να ψηθούν και από την άλλη πλευρά για 3 - 4 λεπτά.
  4. Εν τω μεταξύ λειώνετε με το πηρούνι 100 γρ. φέτα και 50 γρ. ανθότυρο.
  5. Χτυπάτε 4 αυγά μαζί με τα τυριά, μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.
  6. Ρίχνετε ακόμη 2 κουταλιές βούτυρο στο τηγάνι και μόλις λειώσει ρίχνετε τα αυγά.
  7. Ψήνετε την ομελέτα μερικά λεπτά ακόμη.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Καραμελωμένα Αχλάδια και Ομελέτα με Gorgonzola, μπέικον και pecans

Καραμελωμένα Αχλάδια και Ομελέτα με Gorgonzola, μπέικον και pecans
Υλικά (Για 1 ομελέτα)

  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 1 κουταλιά της σούπας μαύρη ζάχαρη
  • 1 αχλάδι (χωρίς κουκούτσια και κομμένο σε μεγάλα κομμάτια)
  • 1/4 φλιτζανιού γκοργκοντζόλα
  • 1 λωρίδα μπέικον (προαιρετικά ψημμένο και ψιλοκομμένο)
  • 2 αυγά (ελαφρώς χτυπημένα)
  • 1 κουταλιά pecans (ψημένα και ψιλοκομμένα)

Εκτέλεση

  1. Λιώστε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι.
  2. Προσθέστε τη ζάχαρη και περιμένετε μέχρι να αρχίσει να αφρίζει.
  3. Προσθέστε τα κομμάτια αχλάδι και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει, για περίπου 5 λεπτά (να καραμελώσουν).
  4. Χαμηλώστε τη φωτιά και πασπαλίζετε με την τριμμένη γκοργκοντζόλα και το μπέικον και αφήστε μέχρι το τυρί να αρχίζει να λιώνει.
  5. Ρίχνετε τα χτυπημένα αυγά στο τηγάνι και τα αφήνετε να ψηθούν χωρίς να ανακατέυετε, περίπου 2-4 λεπτά.
  6. Βγάλτε την ομελέτα σε ένα πιάτο και γαρνίρετε με τα pecans.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.