Αυγά

Ομελέτα με μανιτάρια, σπανάκι και φέτα

Υλικά

  • 1/2 κουταλιά βούτυρο
  • 120 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 60 γρ. σπανάκι
  • 1 κουταλιά της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο
  • 3 αυγά ελαφρώς χτυπημένα.
  • 30 γρ. φέτα σε κομματάκια

Εκτέλεση

  1. Σε ένα τηγάνι που έχουμε λιώσει το βούτυρο προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν.
  2. Κατόπιν προσθέτουμε το σπανάκι και σοτάρουμε μέχρι να μαραθεί.
  3. Στο τέλος προσθέτουμε τον άνηθο και βγάζουμε όλο το μείγμα σε ένα πιάτο.
  4. Προσθέτουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι για να τηγανίσουμε την ομελέτα. Φροντίζουμε να απλωθούν ομοιόμορφα τα αυγά στο τηγάνι.
  5. Μόλις είναι έτοιμη τοποθετούμε το μείγμα μανιταριών και τη φέτα στο μισό μέρος.
  6. Διπλώνουμε το υπόλιπο μισό και σκεπάζουμε το μείγμα με το σπανάκι και τη φέτα και σερβίρουμε.

 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αυγά με ντομάτα, πιπεριά και λουκάνικα

Υλικά για 4 άτομα

  • 700 γρ. ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ντομάτες ψιλοκομμένες σε κουτί).
  • 8 αυγά
  • 1/2 φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλη πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
  • 4 μεγάλα λουκάνικα Φρανκφούρτης κομμένα σε χοντρές ροδέλες
  • λίγη ζάχαρη
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα τηγάνι βάζουμε τις ντομάτες, την πιπεριά, το λάδι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά από τις ντομάτες.
  2. Σε ένα πιάτο χτυπάμε τα αυγά, τα προσθέτουμε στο τηγάνι, ρίχνουμε και τα λουκάνικα και ανακατεύουμε έως ότου ψηθούν.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.