Αυγά

Κόκκινα Αυγά

Υλικά

  • 1 φακελάκι βαφή
  • όσα αυγά μπορείτε να βάψετε με τη βαφή (συμβουλευτείτε τις οδηγίες)
  • 6 ποτήρια χλιαρό νερό
  • 6 κουταλιές σούπας ξύδι

Εκτέλεση

  1. Αφήστε τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου. Βάλτε σε μια κατσαρόλα τόσο νερό όσο να καλύπτει καλά τα αυγά.
  2. Ρίξτε αλάτι μέσα για να μη σπάσουν τα αυγά βράζοντας.
  3. Τα πλένετε καλά και τα βράζετε σε σιγανή φωτιά για να μη σπάσουν (καμιά 15 λεπτά).
  4. Σε μια λεκάνη βάζετε το χλιαρό νερό, το ξύδι, τη βαφή και τα ανακατεύετε καλά.
  5. Βάζετε τα Τοποθετείτε τα γερά βρασμένα αβγά σε μία στρώση στην λεκάνη και τα αφήνετε 5 λεπτά στη βαφή. Τα βγάζετε και τα αφήνετε να στεγνώσουν καλά πάνω σε αυγοθήκες, κατά προτίμηση πλαστικές που δεν απορροφούν το χρώμα.
  6. Στην ίδια δόση, βάζετε και τα υπόλοιπα αβγά.
  7. Αν θέλετε να γυαλίζουν τα αυγά τα αλείφετε με λίγο λάδι, ή χρησιμοποιείτε το ειδικό βερνίκι που περιέχει το φακελάκι της μπογιάς.

 

Καλή επιτυχία, καλή σας όρεξη και Καλό Πάσχα !

Φουρτάλια Άνδρου

Πρόκειται για μια ομελέτα που πάντα έχει μέσα κάποιο άλλο υλικό εκτός από το αβγό. Συνήθως κύβους πατάτας ή και Ανδριώτικο λουκάνικο. Είναι το εθνικό πιάτο της Άνδρου. Και βέβαια δεν περιορίζουν τα υλικά τους στη πατάτα και το λουκάνικο μόνο. Το χειμώνα χρησιμοποιούν διάφορα ζεματισμένα χόρτα, μπορούν να βάλουν βρασμένα κουκιά και το καλοκαίρι βάζουν μέχρι και τηγανητές μαρίδες. Μια ομελέτα απλή και πεντανόστιμη.

 

Υλικά για 1 μεγάλο τηγάνι

  • ½ κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 200 γρ. χωριάτικο λουκάνικο
  • 6 αβγά
  • βούτυρο για την ομελέτα
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα της πατάτας
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε σε μια φριτέζα άφθονο ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τους κύβους της πατάτας μέχρι να ψηθούν και να γίνουν ροδοκόκκινοι.
  2. Σε ένα άλλο τηγανάκι σοτάρουμε το χωριάτικο λουκάνικο αφού το κόψουμε σε λεπτές ροδέλες.
  3. Σε ένα μεγάλο καθαρό τηγάνι βάζουμε 2 κουταλιές σούπας βούτυρο, ρίχνουμε μέσα τους τηγανισμένους κύβους πατάτας, το ψημένο λουκάνικο και τα ανακατεύουμε να σκορπιστούν σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού.
  4. Κτυπάμε τα αβγά σε ένα μπολ, τους ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και τα αδειάζουμε μέσα στο τηγάνι με τις πατάτες και τα λουκάνικα.
  5. Ψήνουμε την ομελέτα καλά από την μια πλευρά, την αναποδογυρίζουμε με τη βοήθεια ενός καπακιού κατσαρόλας και τη σερβίρουμε ζεστή.

 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.