Αυγά

Καγιανάς με ντομάτα και πικάντικο λουκάνικο

Υλικά για 6 άτομα

  • 8 αβγά
  • 5 ώριμες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
  • 1 κουτ. σούπας τριμμένο κρεμμύδι
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 400 γρ. λουκάνικο κομμένο σε χοντρές ροδέλες
  • αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Μέσα σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο, το ζεσταίνετε και σοτάρετε για 2 λεπτά το λουκάνικο. Το βγάζετε και το διατηρείτε ζεστό σε ένα πιάτο.
  2. Μέσα στο ίδιο λάδι ρίχνετε το τριμμένο κρεμμυδάκι, το σοτάρετε για 1 λεπτό και ρίχνετε μέσα τις τριμμένες ντομάτες και 1 κουτ. σούπας ζάχαρη. Αφήστε τη ντομάτα και το κρεμμύδι να μαγειρευτούν σε σιγανή φωτιά μέχρι να φύγουν σχεδόν όλα τα υγρά τους. Ρίξτε πάλι στο τηγάνι τα λουκάνικα.
  3. Κτυπήστε τα αβγά σε ένα μπολ αλατίζοντάς τα ελαφρά (γιατί το λουκάνικο έχει ήδη αλάτι και πιπέρι).
  4. Αδειάστε τα μέσα στο τηγάνι. Αρχίστε να ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα μέχρι τα αβγά να σφίξουν. Το αποτέλεσμα δε θέλουμε να είναι μια ενιαία ομελέτα.

Συμβουλή: Για λιγότερες θερμίδες επιλέξτε light λουκάνικο, ή μην βάλετε καθόλου λουκάνικο. Περιορίστε όσο μπορείτε το λάδι. Για λιγότερη χοληστερόλη αφαιρέστε τους μισούς κρόκους αυγών.

 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

 

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Tortilla Espanola (Ισπανική ομελέτα με πατάτες)

Tortilla Espanola (Ισπανική ομελέτα με πατάτες)

Υλικά

  • 3/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 1/2 κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες  σε λεπτές φέτες
  • 2 φλιτζάνια κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 1/2 κουταλάκι  αλάτι
  • 6 αυγά
  • 1 κουταλάκι πάπρικα
  • 1/2 κουταλάκι  μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε το λάδι ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία και  προσθέστε τις πατάτες.
  2. Τηγανίστε ανακατεύοντας συχνά για 10 λεπτά περίπου.
  3. Ρίξτε  το κρεμμύδι και το μισό αλάτι.
  4. Τηγανίστε  για 25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  5. Σουρώστε όλο το λάδι από τα λαχανικά και βάλτε τα σε ένα μπολ, κρατήστε το λάδι σε ένα ποτήρι.
  6. Σκουπίστε το τηγάνι από τα λάδια.
  7. Χτυπήστε τα αυγά, προσθέστε το  υπόλοιπο αλάτι και ανακατέψτε τα με τα λαχανικά.
  8. Βάλτε μία κουταλιά της σούπας από το  λάδι που κρατήσατε στο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά.
  9. Ρίξτε μείγμα των αυγών στην κατσαρόλα.
  10. Ψήστε την τορτίγια για 7 - 8  λεπτά.
  11. Ξεκολλήστε την από τα πλευρά του τηγανιού και γυρίστε την με πολύ προσοχή για να μην μας σπάσει.
  12. Ψήστε την 5 λεπτά ακόμα.
  13. Αφήστε την να κρυώσει πριν την σερβίρετε.

 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.