Υλικά

  • 2 φλιτζάνια ρύζι (κατά προτίμηση basmati) που έχετε βράσει και έχετε αφήσει να κρυώσει
  • ½ ανανά φρέσκο ψιλοκομμένο (ή μισή κονσέρβα ανανά στο χυμό του)
  • 2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
  • ½ φλιτζάνι αρακά
  • 1 φλιτζάνι μανιτάρια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζάνι καρότο ψιλοκομμένο (καλύτερα σε λωρίδες)
  • 2 αυγά
  • 3 κουταλιές της σούπας σόγια σος
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζετε το ρύζι πολύ νωρίτερα (ή από την προηγούμενη) γιατί πρέπει να είναι κρύο όταν θα το «τηγανίσετε».
  2. Ρίχνετε το ηλιέλαιο σε γουόκ (ή σε αντικολλητικό τηγάνι) και το αφήνετε να ζεσταθεί καλά. Ρίχνετε αρχικά τα λαχανικά, τα αφήνετε να σοταριστούν για λίγα λεπτά και στη συνέχεια ρίχνετε τα αυγά χτυπημένα κι ανακατεύετε. Όταν γίνουν σαν μισοψημένη ομελέτα, προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε καλά ώστε να υπάρχουν διάσπαρτα κομμάτια αυγού και λαχανικών μέσα στο ρύζι.
  3. Ρίχνετε λίγη σάλτσα σόγιας, ανακατεύετε και αφήνετε να ψηθούν όλα τα υλικά για περίπου 10 λεπτά. Όταν είναι σχεδόν έτοιμα, προσθέτετε τον ανανά, ανακατεύετε και αφήνετε για άλλα 2-3 λεπτά να ψηθεί ελαφρώς.
  4. Αν πρόκειται να σερβίρετε το ρύζι σε ένα γιορτινό τραπέζι θα εντυπωσιάσετε αν το σερβίρετε μέσα στη φλούδα του ανανά που έχετε χρησιμοποιήσει για το ρύζι! Γαρνίρετε με λίγο φρέσκο, ψιλοκομμένο μαϊντανό.


Συμβουλή: Στη συνταγή μπορείτε να προσθέσετε και γαρίδες (τις οποίες έχετε ψήσει ξεχωριστά στο γοκ).

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.