-
Article Information
-
Category: Πουλερικά

Υλικά
- 1 ολόκληρο κοτόπουλο κομμένο σε κομματάκια
- 1 κουταλιά της σούπας τριμμένη ρίζα τζίντζερ
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 3 κουταλιές της σούπας λευκή ζάχαρη
- 2/3 του φλυτζάνιου σάλτσα σόγιας
- 1 κουταλιά της σούπας σάκε
- 1/4 του φλυτζάνιου mirin (Ιαπωνικό λευκό γλυκό κρασί)
- 2 κουταλιές της σούπας λάδι
Εκτέλεση
- Πλύντε το κοτόπουλο και αφήστε το να στεγνώσει. Βάλτε σε ένα μπωλ το τζίντζερ, τη ζάχαρη, τη σάλτσα σόγιας, το σάκε και το mirin και ανακατέψτε. Προσθέστε τα κομμάτια του κοτόπουλου στο μείγμα για να τα μαρινάρετε. Τοποθετήστε το στο ψυγείο σκεπασμένο για αρκετές ώρες ή για όλο το βράδυ.
- Βάλτε το λάδι σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι και αφήστε να κάψει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.Τοποθετήστε τα κομμάτια του κοτόπουλου με την μεριά του δέρματός τους προς τα κάτω. Μαγειρέψτε μέχρι να πάρουν ένα ξανθό χρώμα, μετά γυρίστε και τηγανίστε και από την άλλη πλευρά.Aφαιρέστε το λίπος που έχει μαζευτεί και ρίξτε τη μαρινάδα του μπωλ.
- Σκεπάστε, χαμηλώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε για 8-10'. Αφαιρέστε το καπάκι και συνεχίστε το μαγείρεμα- κουνώντας περιστασιακά το τηγάνι- μέχρι να εξατμιστεί η μαρινάδα.
- Σερβίρεται ζεστό με τη συνοδεία ρυζιού ή noodles.
Πηγή: www.asante.gr
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !