-
Article Information
-
Category: Γλυκά ψυγείου

Υλικά
Για την κρέμα
- 1 λίτρο γάλα
- 8 κουταλιές της σούπας cornflour
- 10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 200 ml γάλα καρύδας
Για το σιρόπι
- 200 γρ. δαμάσκηνο (κονσέρβα ή φρέσκο)
- 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 1 1/2 φλυτζάνι νερό
Εκτέλεση
Κρέμα:
- Ανακατεύουμε καλά σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά.
- Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει και να σχηματιστεί η κρέμα. Βάζουμε την κρέμα σε ένα στρογγυλό ταψί με τρύπα στην μέση το οποίο έχουμε περάσει με λίγο βούτυρο. Αφήνουμε να κρυώσει και μετά το βάζουμε στο ψυγείο καλυμμένο με μεμβράνη.
Σιρόπι:
Βάζουμε στη φωτιά όλα τα υλικά και αφήνουμε να βράσει μέχρι να πήξει το σιρόπι.
Σερβίρισμα:
Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και το γυρίζουμε ανάποδα σε μια στρογγυλή πιατέλα. Ρίχνουμε το σιρόπι από πάνω, και γαρνίρουμε με τα δαμάσκηνα από το σιρόπι.
Πηγή: www.asante.gr
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !